
بلند صلوات : اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
به تازگی سایتهای متعددی در مورد یک اپلیکیشن جالب نوشتهاند، این اپلیکیشن Summly نام دارد و رایگان است.
وقتی در اینترنت هستیم و میخواهیم به سرعت مقالههایی در مورد مطلبی پیدا کنیم و مطالعه کنیم، بارها شده که آرزو کردهایم که ای کاش کسی در کنارمان بود، مقالات بلند را میخواند و چکیده و خلاصهشان را برای ما نقل میکرد.
چنین آرزویی در نگاه اول محال به نظر میرسد، اما نه برای پسر شانزده ساله نویسنده اپلیکیشن Summly.
این اپلیکیشن میتواند نتایج جستجو، اخبار و مقالات را به صورت هوشمندانهای خلاصه کند. پژوهشگرانی دانشگاه MIT هم حتی از عملکرد این اپلیکیشن راضی بودهاند و میگویند که این اپلیکیشن میتواند با کیفیت خوبی مقالات آکادمیک را 30 درصد خلاصه کند.

این اپلیکیشن را میتوانید از اینجا دانلود کنید. متأسفانه به علت اینکه iOS آیپدم را ارتقا نداده بودم، نتوانستم کیفیت کار این اپ را شخصا ارزیابی کنم، اما شما اگر این اپ راتست کردید، لطفا من و خوانندگان را در جریان بگذارید.
اما خبر و داستان عرضه این اپلیکیشن که بسیار هم محبوب شده، بسیار جالب است.
همان طور که در بالا نوشتم، خالق این اپ یک پسر شانزده ساله است، او «نیک دالیسیو» Nick D’Aloisio نام دارد.
«نیک» در استرالیا به دنیا آمد، در پنج سالگی همراه خانوادهاش به لندن نقل مکان کرد. وقتی هفت ساله بود، آگهیهای تلویزیونی نظرش را جلب کردند و با اصرار از والدینش خواست که برایش یک «مک بوک پرو» بخرند تا او بتواند با نرمافزارهایی مثل iMovie یا Final Cut Pro ویدئو درست کند.
در سال 2007، او صاحب یک دستگاه آیفون شد، سال بعد علاقهمند شد که SDK سیستم iOS را یادبگیرد، چند ماه بعد او نخستین اپلیکیشناش را نوشت که SoundStumblr نام داشت که میتوانست به کاربرش نشان بدهد که افراد دیگری که آن نزدیکی هستند به چه موسیقیهایی گوش میکنند. مدتی بعد او اپلیکیشن Facemood را نوشت که میتوانست نشان بدهد که خلق و حال و هوای دوستان یک فرد در فیسبوک در هر روز چطور است. این اپلیکیشن را صدهزار نفر دانلود کردند!
هفت ماه پیش زمانی که او توییتهای دوستانش را میخواند و لینکهای صفحات توییت شده را مرور میکرد، به مشکلی برخورد، به خاطر سرعت پایین اینترنتاش، باز شدن هر صفحه برای او حدود پانزده ثانیه طول میکشید، تازه بعد از باز شدن هر مقاله و خواندن هر مطلب از سر تا ته، گاهی متوجه میشد که مقاله ارزش وقت تلف کردن را ندارد. به همین خاطر فکر بکری به سرش زد: چه میشود اگر بتوان یک برنامه نوشت که بتواند به سرعت یک مقاله را برایمان خلاصه کند؟!

در نگاه اول، این ایده آنقدر رؤیایی است که هیچ کس پیاش را نمیگیرد، اما نیک جوان و جاهطلب بود، به همین خاطر شروع کرد به خواندن مقالاتی در مورد پردازش زبان و یادگیری ماشینی، او از امکانات سرویس دانشگاهی آیتونز یا iTunes University هم استفاده کرد و چیزهایی را که نمیدانست از خبرگان فن به صورت آنلاین میپرسید.
نتیجه تلاشهایی او، اپلیکیشنی شد که Trimit نام داشت. مدتی بعد یک میلیاردر چینی که صاحب سه گروه صنعتی بزرگ بود و پیش از آن سرمایهگذاریهایی در اسکایپ، فیسبوک و اسپاتیفای هم کرده بود، اپلیکیشن را دید و پسندید، به همین خاطر به نیک پیشنهاد داد که نام جالبتر Summly را روی اپلیکیشناش بگذارد و آن را توسعه بدهد. به این منظور این سرمایهگذار، 250 هزار دلار به نیک داد تا استارتآپی بزند و برنامهنویسانی استخدام کند تا هم الگوریتم اپلیکیشن را بهتر کنند و هم رابط کاربریاش را ارتقا دهند.
در شانزدهسالگی، جذب کردن 250 هزار دلار سرمایه کاری است که از هر کسی برنمیآید. شور و شوق و استعداد نیک، بیشک در این امر حرف اول را میزند. شور و شوقی که البته گاهی به خاطر بالغ نبودن باعثناخرسندی برخی از سایتهای بزرگ و رویکرد منفی آنها نسبت به نیک هم شده است!
منابع: + و + و +